Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kruche ciasteczka obtaczane w cukrze pudrze. Wyglądem przypominają kokardki choć mojemu synkowi przypominają muszkę . Myślę że najważniejsze że by smakowały, robione w domu są najlepsze.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Podane składniki łączymy. Wyrabiamy, aż do powstania elastycznego ciasta i jedynie ocet dodajemy na końcu i dalej wyrabiamy. Jeśli ciasto będzie za słuche możemy podlać wodą lub mlekiem.
Następnie dzielimy ciasto na kilka części. Bierzemy pierwszy a pozostałe przykrywamy ściereczką, należy cienko rozwałkować, zrobić paski które dzielimy na mniejsze w środku każdego robimy nacięcie przez które przeciągamy jedna część placka. Ciężko to obrać w słowa myślę że na zdjęciu sporo widać. A jeśli nie potrafimy robić takich zawijasów, syn poleca zrobić ludzika ️
Nasze ciasteczka smażymy na głębokim tłuszczu. Po wystudzeniu obsypujemy cukrem pudrem.