Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stary przedwojenny przepis staropolski godny polecenia,robilam i byly bardzo pyszne
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
W malakserze wyrabiamy make z maslem lub recznie.
Nastepnie dodajemy pozostale skladniki i wyrabiamy ,az sie wszystkie skladniki polacza. Kiedy ciasto jest sprezyste wykladamy na stolnice.
Stolnice podsypujemy maka ,wyrabiamy jeszcze chwile ciasto a nastepnie odcinamy kawalek a pozostale ciasto przykrywamy miska ,aby nam nie wyschlo. Robimy paski o kilku centrymentrowej szerokosci i dlugosci, w srodku robimy dziurke i przewijamy faworki.
Smazymy na rozgrzanym smalcu z obu stron ,az beda rumiane. kladziemy na reczniku papierowym aby ociekly z tuszczu . Posypujemy cukrem pudrem