Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowany łosoś"
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 77
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10577
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 243
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 65
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 197
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 77
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10577
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 243
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 65
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 197
Składniki
czas ok. 50 min; porcja – 390 kcal, cena 5,50 zł
Filet z łososia umyj i osusz. Mięso po stronie bez skóry natnij tak, aby po nafaszerowaniu można było zwinąć roladę.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż posiekany drobno czosnek i szalotki. Dodaj oczyszczone i pokrojone na kawałki krewetki, posiekaną papryczkę chili bez pestek oraz starty imbir. przesmaż.
Zdejmij patelnię z ognia. Dodaj pokrojony w drobną kostkę ziemniak, wlej kremówkę. Całość dokładnie wymieszaj. Poczekaj, aż farsz ostygnie. Następnie dodaj kilka posiekanych listków kolendry oraz orzeszki piniowe.
Filet ułóż skórą w dół na większym prostokącie folii aluminiowej. Obłóż go farszem i przełóż tak, aby krawędzie się połączyły. Za pomocą folii aluminiowej mocno zwiń rybę, formując roladę. Ułóż ją na blasze.
Piecz ok. 20 minut w 180 st. Upieczonego łososia odłóż jeszcze na 10 minut, a dopiero potem go poporcjuj. Podawaj, np. z kuskusem.Źródło: Świat kobiety