Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowany bakłażan"
Szybka i smaczna
Odsłon: 14858
Polecam.
Odsłon: 436
Szybka i smaczna
Odsłon: 14858
Polecam.
Odsłon: 436
Składniki
Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Pieczarki umyj, osiem z nich pokrój w kosteczkę, pozostałe w plastry.
Paprykę i marchew potnij na małe kawałki.
Zioła namocz w zimnej wodzie, a następnie osusz ręcznikiem kuchennym. Drobno posiekaj.
Pieczarki i warzywa podsmaż na rozgrzanej oliwie.
Bakłażana przekrój wzdłuż na pół i wydrąż miąższ. Umieść w nim ryż wymieszany z warzywami, ziołami i częścią pieczarek. Te pocięte w plastry ułóż z boku. Całość zapiecz.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax