Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane ziemniaki z pieca"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 37
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 858
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 37
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 858
Składniki
Ziemniaki umyć, osuszyć, natrzeć oliwą, owinąć folią aluminiową, piec ok. 60 min w temp. 180oC, przekroić na pół. Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu.
Marchew obrać, zetrzeć na tarce. Pomidory podzielić na ćwiartki. Szczypior posiekać. Ogórek obrać, pokroić w kosteczkę. Warzywa wymieszać z kuskusem i serem, doprawić 1 łyżką oleju, solą, pieprzem i cukrem.
Farsz rozłożyć na ziemniakach, polać sosem (jogurt zmiksować z siekaną natką, czosnkiem, sokiem i przyprawami).
Takie ziemniaki z powodzeniem mogą zastąpić obiad lub kolację. Do sosu możesz dodać 1-2 łyżki gęstego majonezu.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium