Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane ziemniaki"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 164
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 164
Składniki
Cukinię umyć (nie obierać) i pokroić w drobną kostkę, pomidora sparzyć, obrać ze skóry i pociąć także w drobną kostkę. Cukinię, pomidory i oliwki wymieszać, dodać olej i doprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki dokładnie umyć, odkroić wierzch i wydrążyć środki, wnętrze ziemniaków nasmarować masłem i oprószyć solą i pieprzem. Napełnić ziemniaki przygotowanym farszem i zawinąć w folię aluminiową. Piec ok. 50-60 minut w nagrzanym do 200oC piekarniku, po czym zdjąć folię, przykryć ziemniaki plastrami sera i zapiec na złoty kolor. Ziemniaki dekorować listkami ziół lub świeżym koperkiem.
Dobrym pomysłem jest do ziemniaków sosu jogurtowego z czosnkiem lub chrzanem.
ok. 85 minutŹródło: Twoje Imperium