Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane pomidory i papryki"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 69
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 69
Składniki
<strong>:</strong>
Pomidory umyj i odetnij im czubki. Łyżką wydrąż miąższ i przełóż go do salaterki. Papryki przetnij na pół i oczyść. Warzywa posól. Miąższ z pomidorów połącz z cebulą, natką pietruszki, koprem, kuminem oraz 2 łyżkami oliwy. Zmiksuj na gładką masę.
Następnie dodaj surowy ryż i wymieszaj. Nadzieniem napełnij wszystkie pomidory i papryki. Ułóż je w naczyniu do zapiekania i nakryj odciętymi czubkami. Koncentrat rozpuść w 1 l wody, dodaj 2 łyżki oliwy, sól, pieprz oraz cukier. Polej nim warzywa.
Przykryj folią i włóż do piekarnika. Piecz w 200° C przez 1,5 godziny. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij folię.Źródło: Na żywo