Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane pomidory"
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5958
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 90
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 60
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5958
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 90
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 60
Składniki
W garnku rozgrzej masło i olej, dodaj mąkę i szybko podsmaż. Kiedy mąka lekko się przyrumieni, wlej mleko i wymieszaj. Następnie dodaj śmietanę i sól. Gotuj 15 minut. Powstanie gęsty, biały sos.
Filet z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż i wrzuć do sosu. Dodaj pokrojoną paprykę, zielony pieprz, orzeszki pinii i tarty parmezan. Całość dopraw pieprzem i podgrzej. Z pomidorów usuń czubki i wyżłób z nich miękki środek. Rozłóż do nich mieszankę z kurczaka i ułóż w brytfance. Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym na 180°C.Źródło: Na żywo