Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane patisony"
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6153
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 67
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6153
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 67
Składniki
Patisony umyj, odetnij górę i pozbaw miąższu. Posól i odstaw do góry nogami (puszcza sok). Mięso i pora przesmaż na maśle na patelni. Połącz sosy, oliwę, harissę i roztrzepane jajko.
Dodaj posiekane suszone pomidory i pokrojoną w kostkę cukinię. Po ostudzeniu wrzuć mięso i usmażonego pora. Nadzieniem wypełnij wydrążone i odsączone patisony, dopraw ziołami i zapiekaj 45 minut w temperaturze 180 stopni C.
• 50 minut • dla 4 osób • cena 24 złŹródło: Show