Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowane papryki z pieczarkami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5878
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 135
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 302
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5878
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 135
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 302
Składniki
GDOBRY POMYSŁ Lubisz mięsne dania? Do farszu możesz dodać np. wędzonego kurczaka.
SKŁADNIKI:
Papryki umyj i osusz. Następnie przekrój je na 1/3 wysokości i usuń z nich nasiona (odcięte „czapeczki” pozostaw).
Pieczarki oczyść, pokrój je w dość drobną kostkę. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła zeszklij cebulę, dodaj do niej pokrojone pieczarki. Całość obsmaż do odparowania wody, po czym dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Farsz przestudź, wymieszaj ze startym żółtym serem. Nadzieniem napełnij papryki posmarowane olejem, nakryj „czapeczkami” i opiecz je (na grillu, patelni grillowej lub w piekarniku). Podaj udekorowane bazylią.Źródło: Świat kobiety