Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane malinowe pomidory"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 277
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 277
Składniki
Marchew i czosnek obierz, pokrój w drobną kostkę. Umyj, oczyść i pokrój ukośnie plasterki dymki.
Rozgrzej olej, podsmaż marchewki (ok. 5 minut). Dodaj dymkę i czosnek, podsmaż krótko. Wlej 250 ml wody, dodaj łyżeczkę curry, sól do smaku i doprowadź do wrzenia. Wymieszaj z kuskusem i pozostaw do spęcznienia.
Z pomidorów zetnij wierzch i ostrożnie wydrąż. Wypełnij kuskusem z warzywami, przykryj wierzchami i umieść w naczyniu do zapiekania. Posyp odrobiną soli morskiej. Wlej 250 ml bulionu. Piecz w nagrzanym piekarniku (175 st. C) 10-15 minut.
Stop tłuszcz. 200 ml bulionu wymieszaj z mąką i wciąż mieszając wlewaj do tłuszczu. Dodaj mleko, gotuj 5 minut. Zblenduj z bazylią. Zapieczone pomidory podawaj z sosem bazyliowym.
Czas przygotowania: 40 minut 220 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień