Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane łódeczki"
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 38
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 39
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 34
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 38
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 39
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 34
Składniki
Ziemniaki gotujemy prawie do miękkości w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy.
Zimne ziemniaki kroimy wzdłuż, łyżeczką wydrążamy miąższ. Miąższ rozgniatamy widelcem, mieszamy ze śmietaną, doprawiamy papryką, pieprzem, solą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną natką pietruszki. Na koniec dodajemy pomidory pokrojone w drobną kostkę.
Wnętrza ziemniaków smarujemy roztopionym masłem, napełniamy farszem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190°C. Po 10 minutach posypujemy tartym serem i zapiekamy do przyrumienienia. Dekorujemy bazylią, roszponką itp.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1,50 złŹródło: Rewia