Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane kalarepki"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4233
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 825
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4233
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 825
Składniki
Kalarepki dokładnie umyj. Zetnij czapeczki i wydrąż środki. Włóż je na 15 minut do posolonego wrzątku. Ugotowany ryż wymieszaj z mięsem, roztartym czosnkiem, koncentratem, musztardą i natką. Przypraw solą i pieprzem. Kalarepki napełnij farszem i poukładaj je w naczyniu żaroodpornym. W rondlu stop masło, oprósz mąką.Mieszając, wlej bulion, śmietanę oraz 1/2 szklanki wody. Zagotuj. Sos wlej do naczynia z kalarepkami. Zapiekaj w piekarniku około 40 minut.Źródło: Na żywo