Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane kalarepki"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4294
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 829
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4294
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 829
Składniki
Kalarepy obrać, gotować ok. 30 minut, odcedzić, odciąć górę, wydrążyć, miąższ pokroić. Cebulę posiekać, sparzyć, odcedzić. Z papryk usunąć nasiona, drobno pokroić.
Pieczarki pokroić w ćwiartki, podsmażyć na oliwie, dodać pokrojoną paprykę, kalarepę, doprawić, wystudzić, odsączyć, wymieszać z cebulą i groszkiem. Kalarepy faszerować warzywami, posypać pokrojonymi w kostkę tostami, polać jogurtem wymieszanym z majonezem, musztardą i przyprawami.
Przed podaniem kalarepki posyp posiekaną natką pietruszki. Pasują do dań mięsnych zamiast ziemniaków, kaszy czy ryżu.
ok. 45 minut.Źródło: Twoje Imperium