Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowane dynie"
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1278
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1278
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Składniki
Ugotuj kaszę na sypko w osolonej wodzie. Dynie umyj, przekrój wzdłuż i usuń nasiona.
Na oleju podduś pokrojoną w krążki cebulę, dodaj posiekany czosnek, kurkumę i ostrą paprykę. Po 3 minutach dołóż kurki i smaż, aż się zarumienią. Dodaj kaszę, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj.
Połówki dyni uzupełnij nadzieniem i wstaw do żaroodpornego naczynia. Podlej wodą (ok. 2 cm) i piecz w 200oC przez 20-25 minut. Udekoruj świeżymi ziołami, np. bazylią.Źródło: Takie jest życie