Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowana papryka"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 36
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 841
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 36
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 841
Składniki
Papryki umyj, odkrój górę, wyjmij pestki. Pieczarki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w kostkę. Kuskus zalej szklanką wody, odstaw na 5 minut.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę, pieczarki, smaż, aż odparuje nadmiar wody. Dodaj mięso, przypraw słodką papryką, solą i pieprzem, smaż 15 minut. Mięso zdejmij z ognia, wsyp starty na tarce ser, posiekaną natkę pietruszki i kuskus, wymieszaj.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Farsz nakładaj do przygotowanych papryk, dobrze go ubij, przykryj odkrojonymi wierzchami.
Żaroodporne naczynie posmaruj olejem, wlej na dno szklankę wody, przykryj aluminiową folią, wstaw do piekarnika i piecz 40 minut. Pod koniec pieczenia zdejmij folię.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień