Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowana kaczka świąteczna"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 313
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 313
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Składniki
Ugotowane grzyby pod duś na oleju z cebulą, połową czosnku i ugotowaną kaszą i dopraw. Nadziej posoloną kaczkę.
Zepnij skórę kaczki 2 patyczkami do szaszłyków. Przepleć je na krzyż. Po depnij też kuperek, żeby farsz nie wypadał.
Natrzyj tuszkę solą, resztą czosnku i oprósz kminkiem. Prze łóż do brytfanki, podlej wodą. Piecz w 220°C ok. 90 min.
120 min • Porcja 345 kcal • Koszt porcji ok. 7 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie