Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowana dynia"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5255
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5255
Składniki
Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę. Przypraw solą, pieprzem, odrobiną ostrej papryki i rozmarynem, odstaw do lodówki. Dynie przekrój na pół, wydrąż. Wszystko piecz 20 minut w piekarniku w temperaturze 190°C.
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę pokrojoną w kostkę. Dodaj kurczaka, smaż 10 minut. Dodaj pokrojony serek, śmietanę, szczypiorek, pokrojoną upieczoną dynię, kukurydzę, sól i pieprz.
Duś kilka minut. Wydrążone połówki dyń wypełnij sałatką, udekoruj kiełkami buraków. Podawaj jako przystawkę.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień