Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowana cukinia po gospodarsku z potrawką"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Filet opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, wrzuć mięso. Smaż je 5 minut. Posyp solą oraz pieprzem. Cebulę obierz, paprykę oraz pieczarki oczyść. Przygotowane potnij na kawałeczki.
Na patelni rozgrzej kolejną łyżkę oleju. Wrzuć grzyby oraz warzywa. Smaż 2-3 minuty. Dolej 100 ml bulionu i śmietanę. Zagotuj.
Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z odrobiną zimnej wody. Wlej do składników na patelni. Gotuj 5 minut. Dołóż podsmażone mięso. Tymianek opłucz, osusz, posiekaj. Cukinie przekrój wzdłuż, wydrąż, odrzuć pestki, miąższ pokrój w kosteczkę. Podsmaż go na łyżce oleju.
Cukinię wymieszaj z potrawką z indyka. Farsz nałóż do cukinowych łupinek. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu. Posyp parmezanem. Podlej pozostałym bulionem. Piecz 35 minut w temp. 175 st.Źródło: Tina