Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolowy kociołek"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Składniki
Fasolę zalewam wodą i od- stawiam na całą noc. Rano zalewam świeżą wodą, tak by fasola pływała, dodaję liść laurowy, ziele i gotuję ok. 40 min.
Pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek smażę na oleju. Dodaję pokrojoną kiełbasę, boczek, pieczarki oraz paprykę i cukinię, całość duszę ok. 6-7 minut.
Przekładam do garnka z fasolą, dodaję koncentrat, doprawiam ziołami, solą i pieprzem, gotuję do miękkości. Robię zawiesinę z mąki i kilku łyżek wody, zagęszczam potrawę i gotuję 2-3 minuty. Podaję posypaną np. szczypiorem.
65 min + 12 h • Porcja 182 kcal • Koszt porcji 2,70 zł • Przepis na 6 porcji.Źródło: Kobieta i życie