Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fasolka z sosem bolońskim"
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 130
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 130
Składniki
Marchewkę i cebulę obieram i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam olej i rumienię na nim mięso mielone. Dodaję cebulę, marchewkę oraz posiekany czosnek. Smażę razem 5 min. Następnie dodaję pomidory razem z zalewą, keczup i koncentrat pomidorowy – wszystko mieszam. Duszę na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 25 min.
Gdy sos stanie się gęsty i kremowy, doprawiam go do smaku. Obraną fasolę gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzam i rozkładam na talerze. Na nią kładę sos.Źródło: Tina