Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolka w mleku i w śmietanie"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 35
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 122
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 35
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 122
Składniki
Fasolkę umyj, namocz na noc. Rano odlej wodę, fasolkę przepłucz, osącz, zalej mlekiem. Przykryj i gotuj na bardzo małym ogniu do miękkości (ok. 80 min).
Marchewki obierz, umyj, całe zalej osoloną wodą i ugotuj tak, aby były twardawe. Ostudź, zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Miękką fasolkę osącz, przełóż do garnka. Dodaj masło, starte marchewki, śmietanę, kminek i sól do smaku. Duś na wolnym ogniu przez kilka minut. Posyp natką.
<strong>Najdelikatniejsza, jaką znam. Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie