Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Fasolka szparagowa z kotlecikami ryżowymi"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Fasolę umyj, usuń końcówki, pokrój ukośnie na kawałki ok. 2 cm. Cebule drobno posiekaj. Na dużej patelni lub w garnku rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć cebulę. Zeszklij, pod koniec dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Wsyp paprykę oraz curry. Mieszając smaż ok. 30 sekund.
Następnie wrzuć fasolę, całość zalej bulionem. Przykryj i duś na małym ogniu, aż fasola zmięknie (10-15 min). Zdejmij z ognia, dodaj jogurt oraz rodzynki, wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem.
W garnku zagotuj 2 szklanki wody. Gdy zacznie wrzeć, posól, dodaj opłukany ryż oraz masło. Gotuj na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż ryż wchłonie całą wodę i będzie miękki. Gdy wystygnie, przełóż do miski, dodaj żółtko, śmietanę, starty ser oraz ubitą pianę z białka. Wymieszaj, dopraw solą oraz pieprzem.
Z masy uformuj niewielkie kotleciki i panieruj je w bułce tartej. Usmaż na rumiano na mocno rozgrzanym oleju. Podawaj z fasolką.
40 minut. Porcja: 450 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie