Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fasolka szparagowa z kalafiorem"
Polecam.
Odsłon: 429
Szybka i smaczna
Odsłon: 14854
Polecam.
Odsłon: 429
Szybka i smaczna
Odsłon: 14854
Składniki
Kalafior i fasolkę oczyść, umyj. Kalafior podziel na różyczki, a strączki fasolki potnij na kawałki. Marchewki obierz, pokrój w plasterki. Warzywa gotuj 15 minut w wodzie z dodatkiem vegety oraz soli.
Ugotowane na półtwardo jarzyny odcedź, osącz. Przełóż na dużą patelnię z rozgrzanym masłem. Smaż ok. 5 minut. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Pomidorki umyj, pokrój na połówki. Wymieszaj z jarzynką. Udekoruj bazylią. Podawaj np. do pieczonego mięsa.Źródło: Naj