Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Fasolka po bretońsku"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Składniki
Fasolę moczymy w wodzie przez noc, po czym wodę odlewamy. Fasolę zalewamy świeżą wodą, dodajemy łyżkę soli, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości na wolnym ogniu.
W tym czasie kroimy w kostkę boczek i kiełbasę, podsmażamy. Wędlinę przekładamy do fasoli, a na pozostałym tłuszczu przesmażamy obraną, posiekaną cebulę. Cebulę wraz z tłuszczem dokładamy do dania.
Na koniec dodajemy pomidory, majeranek, czosnek i pieprz. Zagęszczamy zasmażką zrobioną z łyżki masła i mąki. Stale mieszając, gotujemy jeszcze 15-20 minut. Fasolka jest najsmaczniejsza, gdy trochę postoi i przejdzie wszystkimi smakami.
Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji 1,80 złŹródło: Rewia