Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fasolka po bostońsku"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 139
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4956
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 139
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4956
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Składniki
Fasolkę wypłucz, namocz na noc, rano gotuj w świeżej wodzie 30 min. Odcedź, uzyskany wywar zachowaj.
Cebule i boczek pokrój w kostkę. Czosnek zmiażdż. Włóż fasolkę do naczynia żaroodpornego, dodaj cebulę, boczek, czosnek, koncentrat i pozostałe . Zalej trzema szklankami wywaru, dokładnie wymieszaj. Jeżeli wywar nie zakryje całej fasolki, dolej trochę wody.
Przykryj szczelnie naczynie, piecz w 150°C przez 2 godz. – do miękkości fasolki. Gotowe danie wyjmij z piekarnika, spróbuj i ewentualnie dopraw. Podawaj z białym chlebem.
<strong>Zasmakuje każdemu. Przepis Katarzyny Cukier z Domaszna</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie