Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fasola z suszonymi śliwkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Fasolę musimy przepłukać i namoczyć (przez co najmniej 6 godzin, a jeszcze lepiej przez cały dzień przed gotowaniem). Solimy i gotujemy niemal do miękkości (w wodzie z moczenia).
Śliwki płuczemy, moczymy (przez co najmniej pół godziny). Dorzucamy do fasoli (jeśli są to „kalifornijki”, to dodajemy je dosłownie w ostatniej chwili).
Z masła i mąki robimy zasmażkę, rozprowadzamy odrobiną płynu z fasoli. Dodajemy do ugotowanej potrawy.
Czas przygotowania: 60 minut 90 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień