Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fasola z pomidorami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Fasolę opłucz, zalej zimną wodą, odstaw na 8 godzin, odcedź, zalej świeżą wodą, gotuj 10 minut, odcedź. Cebule obierz, pokrój w kostkę, usmaż na maśle. Marchewkę obierz, pokrój na kawałki. Czosnek posiekaj na plasterki lub przeciśnij.
Fasolę zalej bulionem, dodaj cebulę, marchew, czosnek, goździki, tymianek, rozmaryn. Garnek przykryj, gotuj na małym ogniu.
Gdy fasola będzie miękka, dodaj puszkę obranych i pokrojonych pomidorów, sól i pieprz. Duś jeszcze 15 minut. Wyjmij marchew. Posyp natką.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień