Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Farsz z bobu do papryki"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Bób i jedną marchewkę utrzyj lub zmiksuj. Drugą marchewkę, jajka i ser żółty pokrój w kostkę. Kiełbasę i obraną cebulę pokrój w drobną kostkę, usmaż osobno na rozgrzanym oleju.
Do roztartego bobu dodaj jajka, marchewkę, ser żółty, usmażoną kiełbaskę i cebulę, śmietanę i natkę, wymieszaj, przypraw do smaku.
Papryki umyj, odetnij wierzchy, oczyść z gniazd nasiennych. Ciasno napełnij farszem, przykryj odciętymi wierzchami. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz ok. 35 minut w temp. 200°C.
<strong>Przepis przysłała Agata Brzana z Iwonicza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie