Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fale Dunaju z wiśniami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1809
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1809
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Utrzyj 1/2 masła z 15 dag cukru. Domieszaj jajka. Mąkę przesiej z proszkiem. Porcjami połącz z masą. Domieszaj śmietanę. Ciasto rozdziel. Do jednej części wsyp kakao, utrzyj. Wiśnie osącz.
Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj jasne ciasto. Przykryj ciemnym ciastem i posyp wiśniami.
Ciasto piecz ok. 50 minut w temp. 180o C. Wystudź. Z mleka, proszku budyniowego i reszty cukru ugotuj budyń. Wystudź. Potem utrzyj z pozostałym masłem. Krem rozsmaruj na cieście. Polewy stop.
Ciemną oblej ciasto. Z białej zrób kropeczki i rozciągnij je wykałaczką tak, by powstał dekoracyjny wzorek.Źródło: Naj