Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne fale Dunaju z jabłkami zapraszam na przepis
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32569
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 50
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 925
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 332
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32569
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 50
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 925
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 332
Składniki
Na ciasto ; 250 gr miękkiej margaryny ucieram w misce z cukrem ,następnie dodaje po jednym jajku i ucieram oraz dodaję partiami mąkę z proszkiem do pieczenia dokładnie wszystko łączę .Ciasto dziele na 2 części do jednej dodaje kakao mieszam .
Blachę 26 cm wykładam papierem do pieczenia lekko smaruje olejem wylewam białe ciasto równam a na nie wykładam łyżką placki ciasta z kakao by ciasto było łaciate .
Jabłka obieram kroje w ćwiartki u mnie jabłka z kompotu wiec odsączam na sitku ,jabłka układam na cieście i piekę w nagrzanym piekarniku ok 30 minut w 180 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu .Upieczone ciasto zostawiam do całkowitego ostudzenia i zajmuje sie robieniem masy budyniowej .
Masa budyniowa ; mleko wlewam do garnuszka zostawiam 0,5 szk do rozpuszczenia budyniu ,mleko w garnku zagotowuje z cukrem i dolewam budyń rozmieszany ze szklanki gotuje za zgęstnie cały czas mieszam by sie nie przypalił i odstawiam budyń do ostygnięcia i przygotowuje polewę .
Polewa ;do rondelka daje 1,5 łyżki kakao i cukru daje wodę i 15 gr margaryny wszystko rozpuszczam i odstawiam by ostygło i tym samym zgęstniało .
Ostudzony budyń ucieram z 250 gr miękkiej margaryny ,margarynę daje do miski i partiami dodaje budyń i ucieram na puszysta masę którą następnie wykladam na wierzch ostudzonego ciasta równam polewam po wierzchu ostudzoną polewa opcjonalnie posypuje posypka i do lodówki na kilka godzin a najlepiej na noc. Po dokładne wykonanie zapraszam na film i życzę udanych wypieków smacznego .