Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie zajmie ci tylko 5 minut. Pyszny murzynek do kawusi. Zapraszam na film na mój kanał kuchni włoskiej na Youtuba.
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7324
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 166
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 191
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7324
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 166
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 191
Składniki
Moje szklanki są o pojemności 200 ml. Ciasto jak widzicie jest proste w wykonaniu. Piekarnik najpierw wałczyć na 180 stopni funkcja góra, dół. Blaszkę wysmarować i posypać mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Blaszka o rozmiarach 25 na 40. Do miski odmierzyć suche składniki czyli mąka cukier ,proszek, soda i kakao. Wszystko to zamieszać łyżką. Do suchych składników wlać mleko, olej i wbić jajka, kolejność dodawania jest dowolna. Teraz to wszystko zakręcić mikserem do połączenia się składników. Jak już wszystko ładnie się połączyło dodać dżem wiśniowy i zakręcić mikserem dosłownie 2 minuty. Gotową masę wylać do formy , wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni na środkowej półce przez 45 minut. Sprawdzić ciasto patyczkiem przed wyciągnięciem. Zapraszam na któtki film. Buon appetito!