Ekspresowe rurki z kremem i kawa PROFFEE

Ekspresowe rurki z kremem i kawa PROFFEE
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Bella1985
Ekspresowe rurki z kremem stracciatella i kawa Proffee

Składniki

  • gotowe ciasto francuskie
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 150ml śmietanki kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 50g czekolady startej
  • 200ml mleka
  • 20g proszku proteinowego
  • pół szklanki lodu
  • podwójne espresso ok. 50ml

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwijamy z rulonu i kroimy na wąskie około 1,5-2 cm paseczki. Nawijamy na metalowe foremki wcześniej wysmarowane tłuszczem tak by nachodziły na siebie.. Grubo posypujemy cukrem. Układamy na blaszce do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy ok 8min. Po upieczeniu zdejmujemy z foremek.

  2. |Śmietanę kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy startą czekoladę i mieszamy. Smietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy całkowicie wystudzone rurki.

  3. Kawa:
    Mleko miksujemy razem z proszkiem proteinowym. Do szklanki z lodem nalewamy espresso i wypełniamy mlekiem .

Składniki
  • gotowe ciasto francuskie
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 150ml śmietanki kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 50g czekolady startej
  • 200ml mleka
  • 20g proszku proteinowego
  • pół szklanki lodu
  • podwójne espresso ok. 50ml
Składniki