Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rzesmaczne kruche rogaliki z tylko czterech składników. Kilka podstawowych składników i fajne rogaliki gotowe. Rogaliki najlepiej smakują jeszcze ciepłe i obtoczone w cukrze pudrze.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 93
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 193
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 214
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 423
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 72
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 93
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 193
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 214
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 423
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 72
Składniki
Wodę gazowaną oraz olej wlewamy do miski i mieszamy ze sobą łyżką rózgową. Następnie wsypujemy mąkę. Całość zagniatamy. Ciasto na początku może trochę lepić się do rąk, ale chwila zagniatania i łatwo odchodzi od dłoni. Ciasto owijamy w folię spożywczą lub wkładamy do reklamówki do żywności i chowamy do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie lub więcej części w zależności od tego jak nam wygodniej będzie wałkować. Ja wałkuje na prostokąt mniej więcej na 0,5 cm. Ciasto smarujemy marmoladą. Następnie wycinamy trójkąty. Możemy również wycinać koła i następnie na trójkąty. Następnie zwijamy szerszą częścią do przodu tworząc rulonki. Rogi zwijamy ku sobie. Tak przygotowane rogaliki wykładamy ba blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Rogaliki pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach góra dół. Jeszcze ciepłe rogaliki obtaczamy w cukrze pudrze.