Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie przygotowanie smacznych i aromatycznych pierniczków.
pyszny tort dla miłosników sushi na niedzielne śniadanie świateczne
Odsłon: 1377
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 119
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 647
pyszny tort dla miłosników sushi na niedzielne śniadanie świateczne
Odsłon: 1377
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 119
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 647
Składniki
Masło rozpuścić w rondelku i ostudzić. Mąki wsypać do miseczki, wbić jajka, dodać roztopione masło, cukier puder, sodę oczyszczoną, kakao, miód i przyprawy. Wszystkie składniki zagnieść i wyrobić jednolite, gładkie ciasto.
Tak przygotowane ciasto rozwałkować na grubość około 4-5 mm i wykrawać foremkami dowolne kształty pierniczków. Następnie ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni C przez około 8 do 10 minut. Pierniczki po ostygnięciu udekorować ulubionymi dodatkami: cukrem pudrem, wiórkami kokosowymi, czekoladą lub lukrem.