Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe kruche ciasteczka z powidłam
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1145
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 50
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 277
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 80
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1145
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 50
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 277
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 80
Składniki
Z podanych składników zagniatamy szybko ciasto. Ciasto wychodzi lekko klejące blat i ciasto posypać mąką i rozwałkować na grubość ok 3 mm. Wyciąć kwadraty u mnie wyszło 16 sztuk. Na środek każdego kwadrata nałożyć łyżeczkę powideł. Dwa przeciwległe rogi nałożyć na siebie na środku ciastka i lekko docisnąć. Jak to zrobić zobaczysz w filmie poniżej. Ciastka przełożyć na papier do pieczenia. Piec ok. ok 20 minut w temperaturze 180 stopni. (wkładamy do nagrzanego piekarnika.) Gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!