Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jedno ciasto czekoladowe, ale robione inna metoda. Pyszne, wilgotne z rewelacyjną polewa czekoladową. Przepis na ekspresowego „murzynka” okazał się wielkim hitem. Kilka osób napisało mi jednak, ze nie lubią smaku sody. Dzisiaj pokaże Wam nieco inny przepis na bazie proszku do pieczenia i robiony odrobine inaczej.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 511
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1372
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 96
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 511
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1372
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 96
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Składniki
Do miski wbić jajka, dodać do nich szczyptę soli i utrzeć na puszysta masę z cukrem. Następnie do utartych jaj, ciągle mieszając, dodać olej.
Do tak przygotowanej masy przesiać wszystkie suche składniki i dobrze wymieszać. Na koniec wlać gorącą wodę i dobrze połączyć z masą.
Ciasto przelać do formy o średnicy 20 cm i piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C. grzanie góra – dół. Piec do suchego patyczka 35 – 45 minut. Upieczone ciasto wystudzić na kratce.
Zrobić polewę: W garnuszku zagotować mleko z masłem. Kiedy masło się rozpuści, garnek zdjąć z grzania i wrzucić do niego pokrojoną w mniejsze kawałki czekoladę. Czekoladę dobrze rozpuścić w mleku i gotową polewę odstawić do ostygnięcia. Kiedy ciasto przestygnie, wyjąć je z formy i polać tężejącą polewą. Smacznego!