Ekspresowe babeczki

Ekspresowe babeczki
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ErJot
Zapas kruchych babeczek mam zawsze w domu - w razie niezapowiedzianych gości można szybko wyczarować coś smacznego do kawy:) Moja dzisiejsza propozycja to babeczki z masą z mascarpone z nutką wiśniową.

Składniki

  • mascarpone 10 dag
  • śmietana kremówka 0,25 szklanki
  • cukier 1 łyżka płaska
  • sok wiśniowy 2 łyżki
  • babeczki kruche 12 szt
  • drylowane wiśnie do dekoracji

Przygotowanie

  1. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem /do smaku/. Następnie, ciągle ubijając, dodajemy małymi porcjami mascarpone. Na końcu dodajemy sok wiśniowy - najlepiej taki wyciśnięty z wiśni lub zagęszczony by masa nie była zbyt rzadka. Babeczki napełniamy przygotowaną masą i dekorujemy drylowanymi wiśniami.

Komentarze do przepisu (4)

bryssska 05 listopada 2018
Są super ;-D
ErJot 05 listopada 2018
Dziękuję:)
babcitereskiciasta 06 listopada 2018
Mniam.:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mascarpone 10 dag
  • śmietana kremówka 0,25 szklanki
  • cukier 1 łyżka płaska
  • sok wiśniowy 2 łyżki
  • babeczki kruche 12 szt
  • drylowane wiśnie do dekoracji
Składniki