Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo miękkie, wilgotne i delikatne babeczki z ananasem, mango, kokosem i kardamonem.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Połowę mango i połowę ananasa miksujemy na gładką masę blenderem. Drugą połowę kroimy w kostkę. Ciepłe masło ucieramy z cukrem. Miksując, dodajemy po kolei resztę składników: jajka, puree z owoców, jogurt, sól, kardamon, mąkę, proszek do pieczenia. Na końcu dodajemy kokos i pokrojone owoce, mieszamy łyżką. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wylewamy do nich ciasto, zostawiając trochę miejsca na wyrośnięcie. Górę posypujemy cukrem kokosowym.
Pieczemy w 180 stopniach 20-25 minut. Studzimy na kratce. Najlepsze są następnego dnia.