Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Egzotyczna surówka z kapusty"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3812
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 815
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3812
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 815
Składniki
Pół główki białej kapusty oczyść z wierzchnich liści, drobno poszatkuj ostrym nożem. Posyp solą i odstaw na kilkadziesiąt minut, aby nieco zmiękła.
W tym czasie cebulę obierz, opłucz, osusz papierowym ręcznikiem i poszatkuj. Pomarańcze sparz wrzątkiem, wyszoruj, obierz ze skórki i podziel na cząstki. Pozbaw białych osłonek, a następnie fileciki miąższu rozdrobnij.
Posoloną kapustę lekko odciśnij (powinna puścić nieco soku), wymieszaj z cebulą i pomarańczami. Dodaj pokrojone na kawałki figi lub śliwki kalifornijskie. Olej połącz z octem, sporą szczyptą cukru oraz pieprzem. Polej surówkę. Dowolnie udekoruj, np. pomarańczami.
porcja – 220 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety