Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny dla gości w sam raz.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Schłodzoną śmietanę ubijać, dodając 250 g serka mascarpone. Całość miksować jeszcze ok. 2 min.
Na suchej patelni karmelizować płatki owsiane z 7 łyżkami cukru do uzyskania złotobrązowego koloru.
Po 3 łyżki miodu oraz whisky (jak dla dzieci to bez whisky) wlać do miseczki i połączyć z rozmrożonymi malinami ( można je wcześniej osączyć z nadmiaru soku ).
Deser ułożyć warstwami w szklankach do whisky lub zwykłych szklankach wyższych. 1. Najpierw porcję owoców w syropie. 2. Następnie część płatków owsianych. 3. Porcję kremu. 4. Znów owoce w syropie. 5. Płatki. 6. Kleks kremu.
Desery oprószyć pozostałymi skarmelizowanymi płatkami owsianymi. Wstawić do lodówki na 2 godziny. (najlepiej na całą noc). Tuż przed podaniem można udekorować listkami świeżej mięty. Smacznego.;)