Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka moje trzyletniej córki na choinkę.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
Składniki
Wykonanie: Wymieszaj składniki suche. Mleko podgrzej dodaj masło i miód do rozpuszczenia i połączenia się składników. Połącz składniki suche i mokre, dobrze wyrób ciasto. Ciasto wyłóż na stolnicę posypaną mąką, rozwałkuj i wycinaj dowolnego kształtu ciasteczka. Ciasteczka piec w temperaturze 180 stopni przez około 10-15. Czas pieczenia zależy o grubości pierników. Upieczone i ostudzone pierniczki posmaruj przygotowanym lukrem i ozdób cukiereczkami.