Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na kuchennym blacie zalegały od tygodnia różne owoce, na które nikt z domowników już nie miał ochoty. Postanowiłam je przesmażyć i wyszedł mi przepyszny dżemik.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Składniki
Wypestkowane śliwki i jabłka zasypałam 5 łyżkami cukru i odstawiłam na 15 minut by puściły sok. Następnie smażyłam na wolnym ogniu, aż owoce się rozpadły. Dodałam pokrojone kaki, banany i pomarańcze. Na końcu dolałam sok z granatu i cytryny. Spróbowałam, czy dżem jest odpowiednio "dosmaczony" cukrem. Dodałam jeszcze 3 łyżki cukru. Owoce zmiksowałam i przełożyłam do słoiczków. Krótko zapasteryzowałam. *Sok z granatu dodałam po to, by dżem nabrał koloru*