Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 139
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22764
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 144
Polecam.
Odsłon: 5232
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 139
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22764
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 144
Polecam.
Odsłon: 5232
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i solą. Masło rozpuścić, wymieszać z mąką i dokładnie wyrobić. Lekko wilgotną masą wylepić foremki (trochę ciasta zmrozić oddzielnie) i wstawić do lodówki na 30-40 minut aby ciasto stężało. Wykonanie tarty: Masło rozpuścić, dodać miód i gotować aż składniki zgęstnieją. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę kremówkę. Jajka ubić z cukrem brązowym, dodać do piure dyniowe, przyprawić do smaku, bardzo dokładnie wymieszać. Przelać na wyjęte z lodówki foremki, z odłożonego ciasta zrobić ozdoby i wyłożyć na górę foremek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 40 minut. Po upieczeniu ostudzić i podawać.