Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pankejki dyniowe pachnące jesienią
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 320
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 460
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 436
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 280
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 320
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 460
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 436
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 280
Składniki
Dynię obrać ze skórki za pomocą obieraczki do warzyw i pokroić na male kawałki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 170°C. Piec ok 30 do miękkości dyni. Zblendować na gładką masę. Do misy wsypać ksylitol, mąkę, proszek do pieczenia oraz sól. Dobrze wymieszać. Dodać purée, jogurt, jajka oraz rozpuszczone i ostudzone masło. Wszystkie składniki wymieszać mikserem na niskich obrotach na gładką masę. Na rozgrzaną patelnię nakładać łyżką ciasto i piec na małym na rumiany kolor z obu stron. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i posmarować konfiturą żurawinową. Smacznego!