Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dynia z kaszą bulgur i bakaliami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Dynię umyj, wytrzyj ręcznikiem papierowym. Rozetnij na pół, usuń środek z pestkami i obierz ze skórki. Miąższ dyni pokrój na nieco grubsze, długie paski. Ułóż je na blasze z piekarnika. Tymianek opłucz, osusz, listki poodrywaj od gałązek i posiekaj je.
łyżki oliwy wymieszaj z łyżką miodu, połową tymianku oraz musztardą. Przypraw solą i pieprzem. Sosem polej równomiernie dynię. Piecz ją 20 min w temp. 200 st.
W tym czasie kaszę bulgur ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Gotową wymieszaj z pozostałą oliwą, miodem i tymiankiem. Dodaj też ocet winny, sól i pieprz do smaku.
Migdały i orzechy grubo posiekaj, upraż je na patelni, dołóż do kaszy. Wyłóż ją na półmisek. Na niej połóż pokrojone pomidory i upieczoną dynię. Posyp pokruszoną fetą, polej sosem z pieczenia dyni.Źródło: Tina