Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dynia z farszem"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Składniki
Z dyni odetnij korzonek, tworząc pokrywkę, i wytnij miąższ.
Mięso włóż do miseczki, do- daj przyprawy, posiekaną cebulę i czosnek oraz ser żółty starty z odrobiną dyniowego miąższu.
Chleb namocz przez chwilę w mleku (nie odciskaj). Dodaj masę mięsną, całość dokładnie wymieszaj, po czym włóż do wydrążonej dyni i ugnieć. Wierzch zakryj pokrywką.
Nasmaruj dynię oliwą, zawiń w folię i włóż do brytfanki wypełnionej wodą. Wstaw danie do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 70 minut.
90 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 360Źródło: Super TV