Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dwukolorowy pucharek śliwkowy"
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 103
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 32
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 181
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 103
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 32
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 181
Składniki
Śliwki umyj, wydryluj. Przełóż do ron dla, posyp cukrem kryształem i podlej od robiną wody. Duś chwilę na małym ogniu, przestudź. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem i zagęszczaczem.
Ostudzone śliwki zmiksuj na purée. Przygotuj 4 pucharki. Na dno każdego nałóż po kilka łyżek musu śliwkowego. Przykryj go warstwą bitej śmietany. Na koniec rozłóż resztę musu śliwkowego.
Czas ok. 20 min; porcja – 390 kcal, cena 2,80 zł.Źródło: Świat kobiety