Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy jesień, mnóstwo różnych owoców , wśród których królują nasz rodzime jabłka. To ciasto robi się szybko, Jest smaczne i wilgotne. Polecam.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 175
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 395
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 175
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 395
Składniki
Ubić białka z odrobiną soli, stopniowo dodawać cukier, po jednym żółtku i obie przesiane i zmieszane z proszkiem mąki. Na koniec dodać cytrynę i aromat oraz gorącą wodę. Ciasto podzielić na dwie nierówne części. Do mniejszej - dodać kakao i kolejne dwie łyżki gorącej wody bo ciasto po dodaniu kakao-zgęstnieje. Wykładać po łyżce do tortownicy. Cząstki jabłek "wcisnąć" gęsto w ciasto . Wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec około 50 minut. Po ostygnięciu można oprószyć cukrem pudrem, używając gęstego sitka. Ciasto jest wilgotne, pachnące i długo pozostaje świeże.