Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dwukolorowa babeczka"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Truskawki opłucz, oczyść z szypułek, wrzuć do miksera i zmiksuj. Zagotuj je w garnku, zdejmij z ognia, dodaj galaretki w proszku i cukier puder, jeśli masa jest za kwaśna. Wymieszaj, ostudź.
Masło rozpuść. Czekoladę posiekaj, dodaj do masła, wymieszaj, aż się rozpuści. Jajka umyj i wbij do makutry. Dodaj cukier, ucieraj, aż masa zrobi się jasnożółta.
Dodaj przesianą mąkę, kakao, utrzyj. Na koniec oddaj masło rozpuszczone z czekoladą. Wymieszaj.
Ceramiczne naczynia do sufletów posmaruj lekko masłem. Nakładaj porcje ciasta do połowy foremek, piecz 35 minut w 180°C. Wyjmij, wystudź.
Tężejący mus wylej na schłodzone ciasto, wstaw do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem udekoruj świeżymi truskawkami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień